Hrvatski Tiancai Taijiquan Institut

Hrvatski Tiancai Taijiquan institut je udruga za sustavno, temeljito i cjelovito podučavanje i proučavanje Taijiquana i Qigonga, s naglaskom za obuku instruktora koji žele postati kvalitetni i kvalificirani voditelji tih plemenitih vještina.

Iako proučavamo i podučavamo tri najpoznatija stila Taijiquana: Chen, Yang i Wu, naša je specijalizacija i fokus na tradicionalnom Chenjiagou Taijiquanu iz kojeg su svi stilovi proizašli.

Od Qigong stilova uključili smo stilove iz Health Qigong sustava, Zhi Neng Qigong te Shi Ba Shi Qigong.

Edukaciju sprovode zajedno Hrvatski Tiancai Taijiquan Institut i Gaia Qigong Akademija.

 

ZNAČAJKE EDUKACIJE ZA INSTRUKTORE TAIJIQUANA i QIGONGA 

Bazični trogodišnji tečaj za instruktore Taijiquana i Qigonga je za one koji se žele profesionalno angažirati, no također i za one koji imaju jednostavnu želju za proučavanjem discipline na potpun i temeljit način, bez obzira na mogućnost da budu učitelji.

Edukacija se odvija u svakom aspektu Taijiquana: ​​borilačkom, sportskom,  energetskom, filozofskom i meditativnom, no prije svega zdravstvenom, uz energetsku podršku terapeutskih Qigong stilova.

Studijski programi primjenjuju se skladu s tradicionalnim učenjem u Chenjiagou (kineskom selu u kojem je rođen u Taijiquan), poštujući standarde i akademske smjernicame CWU-a (Chinese Wushu Association)  i International Health Qigong Fedaration, te nude sveobuhvatnu pripremu i na teoretskoj i na praktičnoj razini. Praktični aspekt je središnji je stup cijelog procesa obuke.

Jedan od glavnih ciljeva edukacije je pružiti učinkovite alate i čvrste stručne kompetencije, nužne za vjerno prenošenje izvornih tradicionalnih vještina.

Bazičnoj trogodišnjoj obuci za voditelje Taiji Quana i Qigonga mogu pristupiti:

Profesionalci i poluprofesionalci obrazovani u profesijama za pomoć, liječenje, podršku i edukaciju ljudi: sportski treneri, liječnici, psiholozi, odgajatelji, učitelji, pedagozi, učitelji yoge, plesa ili praktičari i učitelji drugih vještina, manageri, fizioterapeuti, defektolozi…odnosno svi oni koje privlači strukturiran i discipliniran rad koji donosi dobrobit i njima i ljudima s kojima rade 

Članovi Tai Chi kluba Pula, Gaia Qigong Akademije i Hrvatskog Tiancai Taijiquan Instituta  koji su pokazali posebne tehničke vještine i kvalitete, kao i značajnu predanost, strast i posvećenost i poštovanje prema vještini i tradiciji Chen Taijiquana i Qigonga.

Ljubitelji Taiji Quana i Qigonga bez većeg iskustva u prakticiranju vještine, kao i vanjski praktičari i učitelji drugih stilova Taijiquana  i Qigonga , također su dobrodošli u skladu sa svojim entuzijazmom, talentom, samodisciplinom i istrajnošću u vježbanju.

 Detaljnije informacije i upisi na:

 

FB Hrvatski Tiancai Taijiquan Institut

tiancaitaijiquan@gmail.com

David Petrović       

Helena Gaia Petrović