Obuka instruktora

 

Obuku istruktora Taijiquana i Qigonga izvodi Hrvatski Tiancai Taijiquan Institut. Kreatori i glavni voditelji programa su  David Petrović i Helena Gaia Petrović

Bazični trogodišnji tečaj za instruktore Taijiquana i Qigonga je za one koji se žele profesionalno uključiti u Taijiquan i Qigong, no tečaj obuke također mogu pohađati i oni koji imaju jednostavnu želju za proučavanjem discipline na potpun i temeljit način, bez obzira na mogućnost da budu učitelji.

Edukacija se odvija u svakom aspektu Taijiquana: ​​borilačkom, sportskom,  energetskom, filozofskom i meditativnom, no prije svega zdravstvenom, uz energetsku podršku terapeutskih Qigong stilova.

Studijski programi primjenjuju se skladu s tradicionalnim učenjem u Chenjiagou (kineskom selu u kojem je rođen u Taijiquan) i akademskim smjernicama CWU-a (Chinese Wushu Association) odnosno IWUF-a (International Wushu Federation) i Chinese Qigong Federation, te nude sveobuhvatnu pripremu i na teoretskoj i na praktičnoj razini. Praktični aspekt, međutim, središnji je stup cijelog procesa obuke. Jedan od glavnih ciljeva edukacije je pružiti učinkovite alate i čvrste stručne kompetencije, nužne za vjerno prenošenje izvornih vještina.

Bazičnoj trogodišnjoj obuci za voditelje Taiji Quana i Qigonga mogu pristupiti

Profesionalci i poluprofesionalci obrazovani u profesijama za pomoć, liječenje, podršku i edukaciju ljudi: liječnici, psiholozi, odgajatelji, učitelji, pedagozi, treneri, učitelji yoge, plesa ili praktičari i učitelji drugih borilačkih vještina, fizioterapeuti…odnosno svi oni koje privlači strukturiran program i spremni su na disciplinirano vježbanje, članovi Tai Chi kluba Pula i Hrvatskog Tiancai Taijiquan Instituta, vanjski praktičari i učitelji drugih stilova Taijiquana, ljubitelji Taiji Quana bez većeg iskustva u prakticiranju vještine, također su dobrodošli u skladu sa svojim entuzijazmom, talentom, samodisciplinom i istrajnošću u vježbanju.

Više informacija na:

taichipula@gmail.com