O nama

TAI CHI KLUB PULA

Tai Chi klub Pula počeo je s radom davne 1999. godine kao prvi centar za prakticiranje i popularizaciju Taijiquana i Qigonga u Istri. Danas djeluje kao istarski ogranak Hrvatskog Tiancai Taijiquan Instituta, koji se bavi proučavanjem, podučavanjem te obukom instruktora tih plemenitih vještina na području Hrvatske i šire.

U Tai Chi klubu Pula održavaju se redovni treninzi i radionice Taijiquana i Qigonga s ciljem zdravlja i dobrobiti vježbača. Također je logistička podrška u organizaciji seminara i tečajeva koje organizira i sprovodi Hrvatski Tiancai Taijiquan institut na području Istre i Pule.

Više o našem radu možete pronaći na linkovima David Petrović i Helena Gaia Petrović

TAIJIQUAN

Taijiquan (Tai Chi Chuan) je stoljećima stara borilačka vještina koja se danas primjenjuje kao metoda za postizanje dobrog zdravlja, za samoodbranu i kao meditacija u pokretu.

U Tai Chi klubu Pula moguće je prakticirati tri glavna stila Taijiquana: Chen, Yang i Wu, no naglasak je na tradicionalnom Chenjiagou Taijiquanu koji je naziv dobio po selu Chenjiagou gdje je Taijiquan nastao i to je stil iz kojeg su se razvili svi ostali. Iako je Chen stil prepoznatljiv po izmjeni mekih i sporih spiralnih pokreta sa brzim i eksplozivnim (Fa Jing), moglo bi se reći da je osnovna karakteristika stila bogatstvo metoda s golim rukama, oružjem i u paru te snažnih energetskih tehnika unutar vanjskih formi koje se danas primarno koriste za održavanje dobrog psihofizičkog zdravlja.

QIGONG 

Qigong znači energetski rad i u Kini postoji preko 7000 stilova. 

Za rad u Tai Chi klubu Pula izdvojili smo stilove iz Health Qigonga (Zdravstveni Qigong) te Zhi Neng Qigong i Shi Ba Shi Qigong zbog njihovog izvrsnog djelovanja na zdravlje vježbača. 

Više o našem radu možete pronaći na linkovima David Petrović i Helena Gaia Petrović