TEČAJ ZA INSTRUKTORE TAIJIQUANA I QIGONGA

Hrvatski Tiancai Taijiquan institut pripremio je program trogodišnje obuke za ljubitelje Taijiquana i Qigonga, koji žele postati kvalitetni i kvalificirani voditelji tih metoda. Za razliku od prethodnih generacija, ova se obuka može odvijati i u dvorani i online, što zavisi od individualnih prioriteta i mogućnosti svake polaznice/polaznika. Preporučljivo je barem jedan modul godišnje doći u dvoranu, u prvoj godini po mogućnosti na prvi, početni modul, no kroz sve te detalje ćemo proći na online sastanku sa svakim potencijalnim učesnikom/com.

ZNAČAJKE

Bazični trogodišnji tečaj za instruktore Taijiquana i Qigonga je za one koji se žele profesionalno uključiti u podučavanje tih metoda, no također i one koji imaju jednostavnu želju za proučavanjem discipline na potpun i temeljit način, bez obzira na mogućnost da budu učitelji.

Edukacija će se odvijati u svakom aspektu Taijiquana: ​​borilačkom, sportskom, zdravstvenom, energetskom, filozofskom i meditativnom te u svim aspektima Qigonga ponajviše na zdravstvenom.   Studijski programi primjenjuju se skladu s tradicionalnim učenjem u Chenjiagou (kineskom selu u kojem je rođen u Taijiquan) i akademskim smjernicama CWU-a (Chinese Wushu Association) odnosno IWUF-a (International Wushu Federation) I IHQF (International Health Qi Gong Federation), te nude sveobuhvatnu pripremu i na teoretskoj i na praktičnoj razini.

Praktični aspekt, međutim, središnji je stup cijelog procesa obuke. Jedan od glavnih ciljeva edukacije je pružiti učinkovite alate i čvrste stručne kompetencije, nužne za život u zdravlju i skladu i za vjerno prenošenje izvorne vještine.

TKO MOŽE POHAĐATI OBUKU INSTRUKTORA

Bazičnom trogodišnjem treningu za voditelje Taiji Quana mogu pristupiti članovi Hrvatskog Tiancai Taijiquan instituta.

Vanjski praktičari ili učitelji drugih stilova Taiji Quana ili Qi Gonga koji žele pohađati tečaj, dobrodošli su u skladu sa svojim iskustvom i prethodnim znanjem. 

Profesionalci ili poluprofesionalci koji već imaju iskustva u radu s ljudima (psiholozi, učitelji yoge npr, psihoterapeuti, menadžeri, treneri,…), kao i ljubitelji Taiji Quana i Qi Gonga bez većeg iskustva u prakticiranju vještine također su dobrodošli u skladu sa svojim entuzijazmom, talentom, samodisciplinom i istrajnošću u vježbanju. 

O ŠKOLI
Počeli smo s radom kao Tai Chi klub Pula davne 1999. godine, kao prvi takav klub u Istri. U početku smo vježbali pretežito Taijiquan Yang stil i Baduanjin Qigong, a paralelno smo se voditelji educirali u Wu i Chen Taiji stilu. Nakon toga klub je obogaćen dodatnim disciplinama kao što su: sportske borbe, Kineska tradicionalna medicina u obliku drugih stilova Qigonga (primarno Zhi Neng Qigong) i Tui Na tretmana, Wen predavanjima iz kulture i povijesti Kine i drugim metodama osobnog rasta. I voditelji i članovi kluba bili su tijekom nekoliko godina natjecanja prvaci Hrvatske u Taijiquanu odnosno u Wushu disciplinama s oružjem i bez oružja.

Nakon te ekspanzije i tijekom sazrijevanja, od 2020te godine na dalje smo smanjili broj aktivnosti i fokusirali se primarno na zdravstvene aspekte tradicionalnog Taiji Quana i Qi Gonga. Tijekom tog razdoblja promijenili smo i ime centra u Hrvatski Tiancai Taijiquan institut, a naziv Tai Chi Pula se odnosi na aktivnosti koje održavamo u gradu iz kojeg smo krenuli s radom.

Sa tečajevima za instruktore počeli smo 2017.godne. Prvi smo i jedini u Hrvatskoj kreirali sveobuhvatni i iscrpan program obuke instruktora, istovremeno usklađen kako s izvornom tradicijom Taijiquana i Qigonga, tako i sa modernim dobom i smjernicama Kineske Wushu Asocijacije odnosno IWUF-a (Međunarodne Wushu Federacije), a također i IHQF (Mađunarodne Health Qi Gong Federacije).

Bitna svrha naše škole zapravo je “unutarnja revolucija”, oslobođenje svijesti i razvoj ljudskih potencijala. Taijiquan i Qigong, u svojim različitim aspektima, svakako su od temeljni stupovi i putevi do tog cilja.

VODITELJI EDUKACIJE:

David Petrović

Majstor David Petrović, predsjednik je Hrvatskog Tiancai Taijiquan Instituta za proučavanje i podučavanje Taijiquana i Qigonga. Majstorirao je u Kini, višestruki prvak Hrvatske, certificirani je WushuTaijiquan trener (3.Duan) sa specijalizacijom u Chen Taijiquanu i Qigong instruktor s više od dva desetljeća profesionalnog iskustva, iskusan terapeut specijaliziran u više vrsta masaža, posebice orijentalnim, Tui Na i Shiatsu tretmanima, te predstavnik GM Zhu Tiancaia, službenog ambasadora kineske nematerijalne baštine iz 19te generacije Majstora Chenjiagou Taijiquana.

Helena Petrović

Pokretački duh I koordinatorica aktivnosti, instruktorica Taijiquana i Qigonga, učiteljica tradicionalne Yoge te facilitatorica neošamanskih rituala s više od dva desetljeća profesionalnog iskustva. Godine 1999. pokrenula je Taijiquan i Qigong u Istri, a danas educira dobronamjerne ljude otvorenog uma kako da implementiraju te I druge iscjeljujuće energetske tehnike u svoj svakodnevni život s ciljem zdravlja, sklada, radosti, obilja, uspjeha i duhovnog rasta.

POČETAK TEČAJA:

Obuka 4.generacije instruktora počinje u maju 2024.godine.

MJESTO ODRŽAVANJA
U našem studiju u Puli i/ili online.

Za one koji dolaze iz udaljenijih mjesta možemo osigurati smještaj po povoljnim cijenama.

INFORMACIJE I PRIJAVE:
099 710 3195, taichipula@gmail.com

VIŠE O NAMA NA:

https://www.taichipula.com/recenzije/