TAI CHI – KUNG FU ZA DJECU

U tijeku su upisi u program TAI CHI – KUNG FU ZA DJECU.

Treninzi počinju u listopadu i održavat će se utorkom i petkom od 17:00 do 18:00 sati u prostorijama Tai Chi kluba Pula u DC Rojc, 3. kat.

Zainteresirani se za informacije i upise mogu obratiti putem www.taichipula.com,
info oznaka taichipula.com ili na 099 710 3195.

Tečaj Tai Chi Kung Fu za djecu obuhvaća djecu i mlade u dobi od 6 do 10 i 10 do 14 godina nudeći im priliku da rade na različitim aspektima motorne aktivnosti prema njihovoj dobi.

Za manju djecu glavni cilj je razviti svijest o svom tijelu kroz jednostavne vježbe koje razvijaju osnovne motoričke obrasce (skokovi, trčanje,kotrljanje, puzanje… ), djelujući na sve mišićne grupe kako bi se poboljšala koordinacija i potpomogao skladan razvoj tijela.

Kod starije djece (13 – 14) godina primarnu svrhu je predstavlja razvoj fine koordinacije kroz rad na usavršavanju osnovnih motoričkih vještina stečenih u djetinjstvu, kao i na brzini i pokretljivosti zglobova.

Sport u toj dobi je sredstvo kojim dijete obogaćuje svoje motoričke sposobnosti, kasnije slijedi specijalizacija u tim pokretima koja će djetetu omogućiti da bolje izvodi tehnike u određenoj disciplini.

Vježbanju se pristupa kroz igru i to je kamen temeljac psihološkog treninga koji time postaje i priprema za budući društveni život i snalaženje u njemu.

Igre s pravilima koja treba slijediti postaju važne jer dijete na taj način uči i shvaća važnost moralnih i društvenih vrijednosti.

Tai Ji Quan (Tai Chi Chuan) je višestoljetna kineska vještina koja se danas kao metoda pokreta primjenjuje za postizanje dobrog zdravlja, kao meditacija u pokretu, duhovna praksa, sportska disciplina i na najvišem stupnju kao visoko sofisticirana vještina samoobrane.