Gaia Qigong

Da bi se razumio Gaia Qigong, potrebno je objasniti značenje pojma Qigong. Najjednostavnije rečeno, Qi(energija) Gong(rad, kultiviranje) je generički naziv za energetski rad.

Qigong u užem smislu je preko 7000 Qigong stilova koji potječu iz Kine, Qigong u širem smislu su sve metode širom svijeta koje na brojne načine, s različitim ciljevima, uključuju i energiju u svoju praksu. S obzirom da Qi, Chi, Prana, Orgon, Shakti, Sveti Duh… stvara i prožima život, kao i sfere onstran fizičkog postojanja, u najširem smislu Qigong je Život sam. Razumijevanje Qigonga je razumijevanje postojanja, i nepostojanja. Svaki svjesni udah-izdah je Qigong. Stoga, što svjesnije, to podesnije. O tome ovisi budućnost svijeta.

Da bi razumjeli o kojem Qigongu se radi i u koju svrhu, pojam je uvijek definiran prethodnim izrazima, npr. Health Qigong, Baduanjin Qigong, Zhi Neng Qigong itd. 

Gaia Qigong bavi se stilovima, kineskim i univerzalnim, čiji je CILJ: zdravlje, sklad i dobrobit praktičara, njihovih obitelji, uže i šire zajednice, cjelokupnog života na Zemlji.

Qigong ne pripada niti jednom pojedincu, naciji ili korporaciji. Znanje o Qigongu je nasljeđe ljudske vrste, a na ljudima je odluka da Qigong odbace, zloupotrijebe ili prime i primijene u svrhu iscjeljenja, održanja i stvaranja života.

Misija Gaia Qigonga je da bude most između ljudske vrste kakva jeste i kakva može biti kada osvijesti, prihvati i primijeni sve svoje potencijale za život u miru, zdravlju i skladu.

Gaia Qigong je sitna, ali bitna kap u moru bića kroz koja Iscjeljujući Qi nježno širi percepciju ljudske vrste, rastvarajući uske fizičke okvire dogmi i ograničavajućih programa materijalnog svijeta u bivanje i djelovanje u skladu s Izvorom.

Kao što netko reče: “Drugačiji svijet je moguć i nalazi se unutar ovoga svijeta”, sada i ovdje, no potrebni su disciplina, posvećenost i povjerenje u život i darove koji su oduvijek tu za nas. 

Ako Vam zazvoni i imate hrabrosti za promjene koje nisu radikalne, ali jesu nužne, dobrodošle i dobrodošli u naš mali raj.

Voditeljica:

HELENA GAIA PETROVIĆ

Osnovala je Tai Chi klub Pula davne 1999. godine, a danas je koordinatorica instruktora i aktivnosti kako u klubu, tako i u Hrvatskom Tiancai Taijiquan institutu, gdje kao trenerica Taijiquana (3.duan) i Health Qigonga, učiteljica Yoge, Reiki Majstor te facilitatorica neošamanskih rituala s više od dva desetljeća profesionalnog iskustva, educira dobronamjerne ljude otvorenog uma, kako da implementiraju te iscjeljujuće energetske tehnike u svoj svakodnevni život s ciljem zdravlja, sklada, radosti, obilja, uspjeha i duhovnog rasta.

Više o Heleni na Helena Gaia Petrović

Kontakt: gaiaistra@gmail.com

Više na blogovima  Gaia Qigong i Helena GaiaFB Gaia Qigong

na gaiaistra@gmail.com

ili na 00385 (0)95 890 1371